Оксана Скиталінська: Ви впевнені, що знаєте про яблука все?


Є речі, які ми мало цінуємо лише тому, що вони завжди поруч.

Ми віримо в супервластивості "суперфудів", і так мало знаємо про справді цілющі продукти, які є навколо нас.

То що ми знаємо про яблука?

Так, яблука багаті клітковиною, пектином (розчинною клітковиною), яка поглинає токсини, радіонукліди, канцерогени, дарує свіжий колір обличчю, запобігає атеросклерозу, багатьом видам раку, є хорошою профілактикою алергій, зміцнює імунітет, бо годує корисні бактерії в кишечнику.

Що ще?

Так, яблуко багате вітаміном С, тартроновою кислотою, яка сповільнює перетворення вуглеводів в жир, тому яблука є хорошим замінником солодощів, коли наступає "ломка" при відмові від солодкого і не такі "жирогенні", як інші солодкі фрукти.

А ще.

МІЦНИЙ СОН

Яблука містять мелатонін, який допомагає міцно спати та відновлювати/омолоджувати організм під час сну.

ЕФЕКТИВНИЙ АНТИДПРЕСАНТ

А чи знали Ви, що яблуко є ефективним природнім антидепресантом?

Фітонутрієнти яблук "гасять" надмірну активність фермента моноамінооксидази (МАО), яка розщеплює серотонін та дофамін (нейромедіатори, які забезпечують нам гарний настрій і дефіцит яких зумовлює появу "сірого" настрою та депресії).

Читайте также:  На что обратить внимание выбирая ролеты для дома

Тому від депресії яблука дуже допомагають: 1-2 штуки в день.

Новости5 продуктов, которые можно есть на ночь и не толстеть

ПРОФІЛАКТИКА РАКУ МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ

"Чи правда, що одне яблуко в день — і онколог не потрібен?" (Does an apple a day keep the oncologist away?) — під такою назвою було опубліковане дослідження в журналі Annals of Oncology. Вчені досліджували зв’язок між вживанням лише одного яблука в день для профілактики раку молочної залози.

І ось результати:

у порівнянні з людьми, які вживали менше одного яблука, у тих, хто їв одне або більше яблук, ризик був на 24% нижчим!

А також нижчим був ризик раку яєчників, гортані, колоректального раку та раку підшлункової залози.

Особливо важливо вживати яблука із шкіркою.

Комплекс #
антиоксидантів та #
фітонутрієнтів є першою лінією захисту фруктів від агресивного зовнішнього середовища.

В шкірці яблук знайшли особливу речовину, яка реактивує ген-супресор, пухлин #
маспін. Саме цей маспін використовується організмом для запобігання пухлин молочної залози.

Читайте также:  Внезапно парализовало: стало известно о жутких последствиях полиомиелита у малыша с Волыни

Коли розвивається рак молочної залози, ракові клітини відключають цей ген, а компоненти яблучної шкірки здатні активувати його знову.

НовостиЯк їсти солодощі і не набирати вагу: поради

Тому ні в якому рази не викидайте яблучну шкірку.

Але купуйте яблука місцеві.

Хочу поділитися з Вами оздоровлюючими рецептами на основі яблук.

З м'якоті готуємо дві страви:

1) запіканку (на фото);

2) оздоровлюючий квас із шкірок (рецепт і фото будуть завтра).

.

ЗАПІКАНКА яблучно-гарбузово-висівково-шоколадна.

— Гарбуз (500 г). Запікаємо.

— Яблука (500 г). Очищаємо, ріжемо пластинками.

— Фініки або банан (замість цукру. Кому відразу важко відмовитися — 1 повна столова ложка допускається, бо клітковина її поглине і глікемічний індекс буде невисоким).

— Висівки вівсяні — пів склянки.

— Пластівці дрібні вівсяні — пів склянки.

— Солі — дрібку.

— Кориця — за смаком.

— Лимон — пів плода зі шкіркою, кісточки витягрути.

— Яйця (3 шт). Збиваємо в блендері, додаємо тонко нарізаний лимон, збиваємо знову, потім — банан або фініки і печений гарбуз і ще збиваємо, потім — висівки і пластівці.

Читайте также:  "Лучше, чем кардио": назван действенный способ защитить сердце и сосуды

НовостиСкільки води пити протягом дня і коли: реальні поради

Форму змащуємо оливковою олією або маслом, посипаємо висівками, накладаємо шар яблук, нарізаних тонкими пластинками, зверху посипаємо корицею і виливаємо гарбузово-яєчно-висівкову масу і випікаємо у духовці при 170 градусах приблизно 30 хв (щоб з'явилися ознаки підрум'янювання і приємного аромату).

Оксана Скиталінська: Ви впевнені, що знаєте про яблука все?

Нарізаємо лише тоді, коли охолоне, тоді яблучна основа стане желейною (за рахунок пектину).

Розтоплюємо шоколад і поливаємо, кожний порізаний шматочок.

Завтра розповім, як готувати пребіотичний оздоровлюючий та омолоджуючий яблучний квас (він зараз дозріває на кухні).

Читайте все новости по теме «Здоровье» на OBOZREVATEL.

Редакция сайта не несет ответственности за содержание блогов. Мнение редакции может отличаться от авторского.

Другие блоги автора

  • В чому неймовірна користь гарбуза33
  • 4 правила, які подовжать ваше життя25
  • Поживний сніданок, який захищає від застуди12

Все блоги автора

По материалам: www.obozrevatel.com


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

5 × 3 =

Подробнее в Разное
Шопинг-терапия продлевает жизнь: мужчин — на 28%, женщин — на 23%

Филенчатые ворота от производителя по доступным ценам

Советы и секреты, которые помогут выбрать межкомнатные двери

Установка крышек и парапетов на ограждение

ТОП-30 советов родителям школьников младших классов

Евгений Клопотенко: Рецепт супа, от которого дети будут просто в восторге

Закрыть