Разное

Кутові кухні в сучасному дизайні

Кутова кухня — це практичний і зручний різновид корпусних меблів для кухонного приміщення. Вона займає дві чи три сумісні стіни й дозволяє з максимальною ефективністю використовувати відведену під неї площу. Такі купчасті гарнітури для облаштування свого інтер’єру обирають поціновувачі простору без перешкод та господарі квартир старого зразку або сучасних студій.

Особливості кутових кухонь

          Модульна кутова кухня є універсальною за своєю сутністю. Вона майже не залежить від довжини стін й дозволяє ґазді самому визначитись із розміщенням функціональних зон у приміщенні. Окрім компактності, кухня в стилі Г-планування має ще низку переваг:

  • меблевий ансамбль ідеально вписується в наявний кут, дозволяючи гідно використати увесь вільний простір;
  • усі потрібні для роботи прилади розташовані на відстані витягнутої руки;
  • господиня не витрачає час та енергію на зайве пересування протягом приготування їжі;
  • L-подібна конструкція візуально виокремлює терени для виготовлення блюд і для їх споживання;
  • сучасні кухні створюють затишок та комфорт для своїх хазяїв та їх гостей.

Водночас слід звернути увагу на певну складність виробництва кутових шухляд та обертових механізмів всередині. Тож, виграючи додаткове місце, власник таких меблів повинен заздалегідь погодитись на певні витрати.

Різновиди кутових кухонь

          Перш ніж купити кутову кухню потрібно визначитись з вимогами та побажаннями. Саме від них залежить, якого дизайну виріб у майбутньому пануватиме у вашій оселі:

  1. Розміщення мойки. Найчастіше зону миття посуду спрямовують у кут. Але якщо варочна поверхня розташована в екстремальній близькості, то мийку планують на іншому боці.
  2. Розміщення плити та духової шафи. Зазвичай орієнтуються на місце розташування майбутньої витяжки. Тож іноді краще призначити варочну поверхню у кут.
  3. Відкриття стулок. Найпоширеніші стулки з бічним відкриттям можуть виявитися незручними для використання саме у вашій кухні. У якості альтернативи пропонуємо розглянути дверцята, які відкриваються вверх чи за допомогою складного механізму. Для підлогових тумб є варіант з висувними горизонтальними/ вертикальними шухлядами.
  4. Фасад скляний, з фільонкою, відкритий чи глуха поверхня. Чи бажає ґаздиня мати перед очима вміст навісних шафок на французький манер, сховати все за привабливим матовим склом, або ж надає перевагу мінімалістичному стилю лофт?
  5. Розширення. Кутова кухня може постачатися у комплекті з острівцем чи взагалі мати П-планування.
  6. Вбудована побутова техніка. Саме від уподобань хазяйки залежить, буде встановлена газова чи електроплита, на скільки конфорок, якої потужності буде посудомийна машина, яких розмірів будуть встановлені духова шафа й мікрохвильова піч, де саме усі ці прилади мають бути розміщені.

Зазначені корисні поради не тільки спрямують вас на певні моделі кухонь, але й заощадять гроші та час на перегляд.